Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politieke jongeren in opstand tegen pensioenakkoord

  •  
08-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pensioenopstand.jpg
Jonge Socialisten (PvdA), Jonge Democraten (D66), DWARS (GroenLinks), SGP Jongeren en de JOVD (VVD) tekenen manifest tegen kabinetsbesluit
Jongerenorganisaties van meerdere politieke partijen komen in opstand tegen het pensioenakkoord. Dat meldt de NOS. De jongeren vinden dat het pensioenakkoord alleen rekening houdt met de ouderen. Ze zijn bang dat de jongeren uiteindelijk de rekening gaan betalen.
Op de website pensioen-opstand.nl staat een manifest dat geschreven is door de Jonge Socialisten, Jonge Democraten (D66), DWARS, SGP Jongeren en de JOVD:
Wij maken ons grote zorgen over de verdeling van de pensioengelden. Met name zijn wij bezorgd dat er voor jongere generaties weinig tot niets overblijft, terwijl hun aanspraken de laatste jaren al aanzienlijk zijn versoberd, risicodragend zijn geworden en daarmee in tegenstelling de premie gelijk is gebleven. Wij constateren dat er te veel elementen van overheveling van jong naar oud in het pensioenstelsel zitten.
Voor jong en oud: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.