Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Politieke lobby draait op volle toeren'

  •  
26-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
haagsegangen2609.jpg
Haagse Gangen: Het is erg stil rond de formatie, maar de achter gesloten deuren gebeurt van alles
De kabinetsformatie gebeurt achter gesloten deuren, buiten het zicht van het publiek. Waar ook geen zicht op is, dat zijn de vele lobbyisten die namens het bedrijfsleven of belangengroepen proberen politici te beïnvloeden.
De politieke lobby draait in verkiezingstijd en nu ook tijdens de formatie op volle toeren. Maar wat is daar in Den Haag van te merken? Over de kabinetsformatie praat Felix met: Sherlo Esajas, hij was politiek adviseur bij de PvdA. Peter Kee, politiek redacteur van Pauw en Witteman. En ook aanwezig is Francisco van Jole hoofdredacteur van de opinie- en debatsite Joop.nl.
Twee weken na de verkiezingen is dit de derde dag dat Rutte en Samsom elkaar treffen aan de onderhandelingstafel. Bijgestaan door hun secondanten en natuurlijk onder regie van Kamp en Bos. Het is wel erg stil rond de formatie. Dinsdag kwamen Rutte en Samsom na twee uur onderhandelen naar buiten en hadden niets te melden, behalve dat de vaart erin zat.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.