Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politievakbond: Vaker schieten door bezuinigingen

  •  
27-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Tekort aan agenten leidt tot heviger geweld
Henk Joore, Vakbondsbestuurder van de Algemene Nederlandse Politie Vereniging, wijt de groei van het aantal incidenten waarbij de politie vuurwapens gebruikt aan de bezuinigingen. Door een tekort aan personeel, vooral in de nachtdiensten, voelen agenten zich minder veilig wanneer ze op een melding afgaan. Hierdoor zijn ze sneller geneigd hun wapen te trekken.
Tegelijkertijd is het geweld tegen de politie toegenomen. Uit een studie van de Raad van Commisarissen blijkt dat ruim 95% van de politieambtenaren te maken krijgt met met agressie en geweld. Vooral in de nachtelijke uren van het weekend. Verder is het tegenwoordig voor eenieder makkelijker om aan een wapen te komen. Een automatisch wapen kost rond de 350 euro.
Joore pleit voor een stop van de bezuinigingen. Het snijden in de financiën heeft volgens de vakbond geleid tot een stijging van het aantal incidenten tot boven de 20 procent.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.