28

Pop-up wetenschappers leren ons een lesje

Het weekend van 4 en 5 oktober is het weekend van de wetenschap ... Een klein voorproefje; wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse taal oorspronkelijk uit Turkije komt?

Het weekend van 4 en 5 oktober staat dit jaar in het teken van de wetenschap. Meer dan 150 organisaties openen dan hun deuren voor het publiek; iedereen kan een kijkje achter de schermen nemen bij onder meer ziekenhuizen, musea, bedrijven en universiteiten. Wie de trein neemt tussen Amsterdam en Rotterdam kan verrast worden door een ‘pop-up wetenschappers, een medereizigers die een wetenschappelijk verhaal vertelt. Bij De Wereld Draait Door vast een voorproefje van wat je kunt verwachten.


Wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse taal oorspronkelijk uit Turkije komt en afstamt van het Hettitisch? Of dat je stressniveau aan je haar is af te lezen?

Behalve in de trein kun je de pop-up wetenschappers ook verwachten in onder meer Space Expo in Noordwijk, Teylers Museum in Haarlem en Nieuw Land in Lelystad. Maar ook elders is het land zijn ze actief. Kijk hier of hier voor een locatie bij jou in de buurt.

Bekijk hierboven het fragment terug vanaf 05.00

Geef een reactie

Laatste reacties (28)