Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pop-up wetenschappers leren ons een lesje

  •  
02-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
popup300.jpg
Het weekend van 4 en 5 oktober is het weekend van de wetenschap ... Een klein voorproefje; wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse taal oorspronkelijk uit Turkije komt?
Het weekend van 4 en 5 oktober staat dit jaar in het teken van de wetenschap. Meer dan 150 organisaties openen dan hun deuren voor het publiek; iedereen kan een kijkje achter de schermen nemen bij onder meer ziekenhuizen, musea, bedrijven en universiteiten. Wie de trein neemt tussen Amsterdam en Rotterdam kan verrast worden door een ‘pop-up wetenschappers, een medereizigers die een wetenschappelijk verhaal vertelt. Bij De Wereld Draait Door vast een voorproefje van wat je kunt verwachten.
Wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse taal oorspronkelijk uit Turkije komt en afstamt van het Hettitisch? Of dat je stressniveau aan je haar is af te lezen?
Behalve in de trein kun je de pop-up wetenschappers ook verwachten in onder meer Space Expo in Noordwijk, Teylers Museum in Haarlem en Nieuw Land in Lelystad. Maar ook elders is het land zijn ze actief. Kijk hier of hier voor een locatie bij jou in de buurt.
Bekijk hierboven het fragment terug vanaf 05.00

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.