Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Portugal doet toch beroep op EU-steun

  •  
06-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
ANP-FernandoTeixeira_dos_Santos300.jpg
Niet duidelijk of Portugees interim-kabinet bevoegd is om aanvraag te doen. Griekenland en Ierland kregen al financiële steun
Portugal zal toch financiële steun vragen aan de Europese Unie. Het land doet hiermee een beroep op het noodfonds dat onlangs door de Europese Unie is ingesteld voor eurolanden die in de problemen raken. De Portugese minister van Financiën FernandoTeixeira dos Santos (foto) zei dit tegenover Portugese media, zo meldt de Volkskrant.
De Volkskrant meldt ook:
Het Zuid-Europese land kampt al lange tijd met een fors begrotingstekort, maar zei tot voor kort niet van plan te zijn om hulp te vragen uit het Europese noodfonds. Momenteel heeft Portugal een overgangsregering; vorige maand stapte premier Jose Socrates op nadat zijn bezuinigingsplannen waren weggestemd. Het is nog niet duidelijk of het interim-kabinet wel bevoegd is om een steunvraag bij de EU in te dienen. Dat moet later blijken.
Eerder moesten ook Griekenland en Ierland al uit de brand worden geholpen door de EU-lidstaten.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.