Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Portugese economie kapot bezuinigd

  •  
07-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
portugal_300.jpg
Consumptie stagneert door koopkrachtverlaging bij de bevolking
De Portugese economie is in het tweede kwartaal met 1,2 procent gekrompen. Vooral de binnenlandse vraag en de investeringen leden onder de bezuinigingen die het land moet doorvoeren als gevolg van de ontvangen Europese noodsteun.
Dat schrijft Trouw op basis van een rapport van het Portugese statistiekbureau INE. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2011 nam de totale omvang van de economie met 3,3 procent af. In het eerste kwartaal bedroeg de krimp op jaarbasis 2,3 procent. De Portugese regering verwacht voor heel 2012 een krimp van 3 procent. Maatregelen als belastingverhogingen en de verlaging van ambtenarensalarissen zetten de koopkracht en daarmee de consumptie onder druk. De toch al kwakkelende economie wordt daardoor steeds dieper in het moeras gedrukt. Sinds de jaren 70 kende Portugal niet meer zo’n lange en diepe recessie.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.