Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Premier van Luxemburg in ziekenhuis wegens coronabesmetting ondanks vaccinatie

  •  
04-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
European Union leaders meeting in Brussels

© epa09298936 European Council President Charles Michel (L) greets Luxembourg's Prime Minister Xavier Bettel during an EU summit at the European Council building in Brussels, Belgium, 24 June 2

De liberale premier van Xavier Bettel (48) is opgenomen in het ziekenhuis vanwege de gevolgen van coronabesmetting. Hij wordt 24 uur onder medisch toezicht geplaatst, meldt Luxemburger Wort. Het zou gaan om een voorzorgsmaatregel gaan, aldus de regering. Er zijn geen nadere bijzonderheden bekendgemaakt. Bettel werd 6 mei gevaccineerd met AstraZeneca. Afgelopen donderdag had hij zijn tweede dosis moeten ontvangen.
Bij Bettel werd vorige week zondag besmetting met het coronavirus vastgesteld. Sindsdien verbleef hij thuis in quarantaine. Vanuit huis verrichte hij werkzaamheden. Zo had hij donderdag een online ontmoeting met de CEO van Google.
Kort voordat de besmetting werd vastgesteld had hij nog de speciale Eurotop bezocht die ook door premier Rutte werd bijgewoond. Premier Rutte is eind mei gevaccineerd met het Janssen vaccin waar slechts een enkele dosis van toegediend hoeft te worden.
Op de foto links Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, die Xavier Bettel begroet tijdens de EU-top op 24 juni in Brussel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.