Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

President Abbas vraagt VN-lidmaatschap Palestina aan

  •  
23-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
[Live] VS gaat niet akkoord: Obama heeft aangekondigd veto te gebruiken
De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft vrijdag bij secretaris-generaal Ban Ki-moon het volwaardige lidmaatschap van de Verenigde Naties aangevraagd. De afgelopen weken is er veel te doen geweest om deze aanvraag. Na gesprekken tussen Obama en Netanyahu heeft de Verenigde Staten aangekondigd haar veto recht te zullen gebruiken in de V-raad om het Palestijnse plan te torpederen.
De Volkskrant schrijft hierover:
Vermoedelijk gaan de Palestijnen na het Amerikaanse veto proberen hun huidige status bij de VN te verhogen van waarnemer naar waarnemend niet-lidstaat.
Zoals verwacht heeft Abbas al voor zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN het officiële verzoek gedaan bij Ban Ki-Moon.
In het VN-hoofdkwartier in New York voeren vrijdag twee cruciale sprekers uit het Midden-Oosten het woord. Na de toespraak van Abbas komt de Israëlische premier Netanyahu aan de beurt.
Update zaterdag 24 september
Abbas stelt voorwaarden voor medewerking aan de vredesvoorstellen. Zo kondigde hij zaterdag aan dat er sprake moet zijn van een bouwstop in de bezette gebieden en erkenning van de grenzen uit 1967. Het kwartet wilde de gesprekken voortzetten zonder de voorwaarden, maar dat zinde Abbas niet.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.