90

Privé-video Netanyahu: Sla de Palestijnen hard

De premier van Israël, Benjamin Netanyahu, zegt in een filmpje over de Palestijnen: 'Sla op ze in, niet eenmaal maar herhaaldelijk, sla op ze in zodat ze ondraaglijke pijn te verduren krijgen.'

Netanyahu spreekt in deze homevideo uit 2001 vrijelijk over zijn standpunt tegenover de Palestijnen en de Oslo-akkoorden. Ook haalt hij uit naar de Verenigde Staten door te zeggen dat Amerika makkelijk te kneden is. Het kost niet veel moeite om ze in onze richting te duwen, ze zullen niet in de weg staan, aldus Netanyahu.

Er rijzen ernstige twijfels over de vredesgezindheid van de Israëlische regering na de onthulling van een 9 jaar oude video waarin de huidige premier Netanyahu zich hard uitlaat over Palestijnen. In het filmpje, waar de Israëlische Channel 10 de hand op wist te leggen, is Netanyahu op condoleance-bezoek in Ofra. Hij vertelt aan de familie hoe hij in 1997 als voorwaarde voor de ondertekening van het Akkoord van Hebron er voor heeft gezorgd dat de Amerikanen ermee instemden dat Israël geen gebieden zou ontruimen die gedefinieerd zijn als militair gebied. Netanyahu was de enige die een gebied die definitie kon toekennen en zette de rest van de wereld hierdoor buitenspel.

Volgens Gideon Levy, journalist voor de Israëlische krant Haaretz, moet het filmpje verspreid worden over de hele wereld, zodat iedereen kan zien wie de leiders zijn van Israël.

Lees hier de transcriptie

Geef een reactie

Laatste reacties (90)