72

Pro-Erdogan krant valt Turks-Nederlandse Kamerleden aan: ‘Verraders’

Een Turkse pro-Erdogan krant neemt vijf Nederlandse politici van Turkse afkomst onder vuur en noemt hen ‘verraders van het moederland’. Bovenaan het artikel op de website van En Son Haber prijken de foto’s van Sadet Karabulut en Cem Laçin (SP), Nevin Özütok en Zihni Özdil (GroenLinks), en Dilan Yesilgoz (VVD). Aanleiding voor de lastercampagne is het erkennen van de Armeense genocide door de Tweede Kamer.

‘Het Nederlandse parlement heeft een schandalig besluit genomen door de Armeense beschuldigingen met betrekking tot de gebeurtenissen van 1915 als “genocide” te erkennen,’ schrijft het blad. ‘Vijf Turkse afgevaardigden stemden “ja”. Apart vermeld wordt dat Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk van DENK tegen de motie stemden.

Onderaan het artikel worden nog eens groot foto’s van de vijf afzonderlijke Kamerleden geplaatst. Onder de foto van VVD’er Yesilgoz staat vermeld dat zij de ‘dochter van een PKK-terrorist’ is.

GroenLinks-Kamerlid Özdil heeft via Twitter gereageerd op de publicatie: ‘Pro-Erdogan media verspreidt gif over Nederlandse volksvertegenwoordigers die de Armeense Genocide erkennen. Het doel is intimidatie, maar eerlijk is eerlijk: ik word er alleen maar trots van.’

Geef een reactie

Laatste reacties (72)