152

Protest afdrachtregeling SP neemt toe

Update: Tilburgse SP-fractievoorzitter wil niet de volledige verplichte afdracht overmaken naar de partijkas

SP-fractievoorzitter Veerle Slegers in Tilburg is niet van plan ooit nog geld over te maken naar de partijkas van de SP. Ze vindt dat ze te veel moet betalen. Een speciale commissie van de SP boog zich over de zaak, maar vindt dat Slegers de afdrachtregeling per 1 april moet hervatten. De SP-fractievoorzitter heeft al per brief laten weten niet akkoord te gaan.

Update 23.50:

Op de website van de SP schrijft Veerle Slegers absoluut niet tegen de afdrachtregeling te zijn. Omdat raadsleden in de vier grote steden minder hoeven af te dragen dan de overige steden – omdat het raadswerk overdag plaatsvindt – wil Slegers ook minder afdragen. Ook in Tilburg vindt het raadswerk overdag plaats. De afdrachtcommissie heeft echter al haar voorstellen afgewezen. Slegers schrijft onder meer:

De afdrachtregeling is een groot goed en één van de redenen waarom ik destijds voor de SP actief in de politiek wilde worden en voor geen enkele andere partij.

Eerder:

Wanneer Slegers bij haar standpunt blijft, moet ze na 19 april haar raadszetel opgeven. Doet ze dat niet, dan wordt ze geroyeerd uit de partij.

Eerder kwam SP’er Simon Polman, raadslid van Lelystad, in opstand tegen de verplichte afdrachtregeling. Hij wilde het geld liever geven aan de voedselbank in Almere zodat de armsten in zijn regio er van konden profiteren. De SP ging daar niet mee akkoord.

Brabants Dagblad: Veerle Slegers volhardt in weigering

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (152)