Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Protest: Kledingmakers H&M willen salaris van 38 euro p/m

  •  
30-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Duizenden textielarbeiders zijn vrijdag in Bangladesh de straten van de hoofdstad Dkaka opgegaan
Ze protesteren omdat ze niet tevreden zijn met de in hun ogen te lage loonsverhoging. De regering van Sheikh Hasina wil de lonen van 19 naar 34 euro per maand verhogen. Dat is te weinig, zeggen de actievoerders die een stijging naar 38 euro hebben geëist.
Textielarbeiders verdienen volgens het Internationale Verbond van Vakbonden in Wenen het slechtste salaris ter wereld. Het maandsalaris is niet voldoende om voedsel te kopen en onderdak te kunnen betalen.
In Bangladesh werken ongeveer drie miljoen mensen in de textielindustrie. De fabrieken leveren kleding aan winkels als H&M en Zara. De textielindustrie is goed voor meer dan 80% van de jaarlijkse Bengaalse inkomsten.
De acties duren al weken en worden met de dag gewelddadiger. Vrijdag zijn wegen geblokkeerd, winkels geplunderd en auto’s in brand gestoken. De arbeiders hebben aangegeven door te zullen gaan met de acties totdat hun eisen worden ingewilligd.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.