8

Protest tegen café met leeuw als publieksvermaak

Dierenbeschermers reageren met ontzetting op beelden uit een café in Istanbul waar een jonge leeuwin gevangen wordt gehouden in een glazen kooi, ter vermaak van de gasten. Het dier loopt nerveus heen en weer door een smalle corridor. In Mevzoo worden ook andere wilde dieren, zoals papegaaien, ingezet om het publiek te vermaken.

De voorzitter van de Turkse vereniging van dierenartsen, Orkan Senel, wil dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de weerzinwekkende praktijken. “In het centrum van Istanbul, wat een vernedering! Dierenmishandeling in een café dat zich ‘dierenopvangcentrum’ noemt.” Volgens Turkse media heeft de horecagelegenheid vergunning als een ‘toeristische dierentuin en -opvangcentrum”. Er worden naast de leeuw onder meer flamingo’s, slangen, papegaaien en korokodillen gevangen gehouden. Veel van de dieren zitten opgesloten in de kelder. Ter verhoging van het ‘vermaak’ zouden gasten in staat zijn de dieren te voeren.

Een petitie om een einde te maken aan de dierenmishandeling is inmiddels al duizenden keren ondertekend.

Ambtenaren hebben volgens Senel de horecagelegenheid dit weekend gecontroleerd nadat er via social media een storm van protest op gang kwam. Het bedrijf zou over alle benodigde vergunningen beschikken maar moet de glazen corridor wel binnen drie maanden ontmantelen.

Dit is hoe het bedrijf de mishandeling zelf op Instagram etaleert:

Geef een reactie

Laatste reacties (8)