92

‘Psstt, schatje, ga je met me mee?’

Belgische filmstudente Sofie Peeters: 'Seksisme op straat is een taboe'

Fluiten, lispelen of een seksuele toespeling. Iedere vrouw wordt wel eens seksueel bejegend wanneer ze over straat loopt. De Belgische filmstudente Sofie Peeters werd de seksuele toespelingen zo zat dat ze besloot haar afstudeerproject er aan te wijden.

De documentaire ‘Femme de la Rue’ gaat over Peeters zelf die als jong meisje uit de provincie naar de stad verhuist. In het begin dacht ze nog dat ze de reacties uitlokte door haar manier van kleden, maar al snel kreeg ze door dat het vooral allochtone mannen waren die haar nakeken of haar obsessievelijk aanspraken. 

NOS liet vanavond een preview zien van haar documentaire. Daarin is te zien hoe ver sommige mannen gaan. De studente krijgt vervelende opmerkingen van hoer tot teef naar het hoofd geslingerd, maar ook zijn er mannen die haar maar blijven volgen om een afspraakje met haar te regelen. 

In een reactie zegt Peeters dat ze heeft gemerkt dat het onderwerp een taboe is voor vrouwen. Ze willen er liever niet over praten terwijl ze zich er wel mateloos aan storen. De hele documentaire is de zien op de website van Canvas

NOS: ‘Hoeveel moet je kosten, bitch!’

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (92)