22

Publieksactie voor slachtoffer rellen

Maleisische student in ziekenhuis na rellen in Londen krijgt hulp van het bezorgde publiek

De Maleisische student Ashraf Aziq kwam nietsvermoedend midden in een rel terecht in Londen. Hij kreeg een projectiel tegen zijn hoofd en vervolgens werd zijn rugzak leeggeplunderd. Beelden van het incident verschenen al snel op Youtube, waar ze veel verontwaardiging opriepen.

Jamie Cowen, een voormalige medewerker van ‘Save the Children’ wilde iets met die verontwaardiging doen. Hij begon een website waar mensen geld kunnen doneren en kunnen stemmen hoe dat geld gebruikt kan worden om Ashraf te helpen. Tot de mogelijkheden behoort het om zijn studiekosten te betalen of om zijn tandartskosten te vergoeden, aangezien hij bij de aanval schade aan zijn gebit heeft opgelopen. Los van het geld zijn inmiddels via de actie zijn gestolen Playstation en fiets vervangen. James Cowan:

Heel Engeland wil zo laten weten dat ze met deze jongen meeleven. Dit is een kans voor de Engelsen om te late zien dat ze niet willen dat deze beelden zich in hun naam over de hele wereld verspreiden. We zijn  over het algemeen goeie mensen.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (22)