Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA-afdelingen eisen maatregelen voor 'onrendabelen'

  •  
10-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvda_congres_300.jpg
Documentaire aanzet tot gezamenlijke motie partijcongres
Tien lokale afdelingen van de PvdA willen dat het bestaan van mensen op de armoedegrens verbeterd wordt, ongeacht de crisismaatregelen. De afdelingen dienen hiertoe zaterdag een motie in op het partijcongres.
Door redactie Joop
De lokale afdelingen Medemblik/Andijk/Wervershoof, Koggenland/Opmeer, Zaanstad, Bergen (NH), Schagen, Oostzaan, Niedorp, Utrecht, Hoorn en Groningen baseren zich op het VN-verdrag dat mensen recht geeft op een behoorlijke levensstandaard, inclusief voeding. Ze vragen de partij alle crisismaatregelen te toetsen aan dit verdrag. “Het is niet de bedoeling dat mensen op een sociaal minimum of net daarboven nog meer in de problemen komen als ook op het terrein van de sociale zekerheid wordt bezuinigd; het Verdrag spreekt over verbéteren van levensomstandigheden!”
In een gezamenlijke  verklaring wordt ook nog uitgelegd hoe de afdelingen tot de actie zijn gebracht. “De motie is mede gebaseerd op de door Marcel van Dam en Hans Heijnen uitgebrachte film, “De Onrendabelen” en het daarop volgende wetenschappelijke discussieprogramma over o.a. armoede in Nederland, dat werd uitgezonden door de VARA.”
cc-foto:  remywilshaus PvdA-congres 2008

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.