16

PvdA-afdelingen eisen maatregelen voor ‘onrendabelen’

Documentaire aanzet tot gezamenlijke motie partijcongres

Tien lokale afdelingen van de PvdA willen dat het bestaan van mensen op de armoedegrens verbeterd wordt, ongeacht de crisismaatregelen. De afdelingen dienen hiertoe zaterdag een motie in op het partijcongres.

Get Microsoft Silverlight
Door redactie Joop

De lokale afdelingen Medemblik/Andijk/Wervershoof, Koggenland/Opmeer, Zaanstad, Bergen (NH), Schagen, Oostzaan, Niedorp, Utrecht, Hoorn en Groningen baseren zich op het VN-verdrag dat mensen recht geeft op een behoorlijke levensstandaard, inclusief voeding. Ze vragen de partij alle crisismaatregelen te toetsen aan dit verdrag. “Het is niet de bedoeling dat mensen op een sociaal minimum of net daarboven nog meer in de problemen komen als ook op het terrein van de sociale zekerheid wordt bezuinigd; het Verdrag spreekt over verbéteren van levensomstandigheden!”

In een gezamenlijke verklaring wordt ook nog uitgelegd hoe de afdelingen tot de actie zijn gebracht. “De motie is mede gebaseerd op de door Marcel van Dam en Hans Heijnen uitgebrachte film, “De Onrendabelen” en het daarop volgende wetenschappelijke discussieprogramma over o.a. armoede in Nederland, dat werd uitgezonden door de VARA.”

cc-foto: remywilshaus PvdA-congres 2008

Geef een reactie

Laatste reacties (16)