449

‘PvdA en GroenLinks, durf nou eens ‘nee’ te zeggen’

VIDEO: SP-fractieleider gaat in het vervolg harder afrekenen met soft oppositiegedrag van GroenLinks en PvdA ... Volgens Roemer laten deze partijen gigantische kansen lopen ... 'Instemming met Kunduz en het pensioenakkoord vind ik onbegrijpelijk'

Roemer heeft de hoop nog niet opgegeven voor een meer eensgezinde en strijdlustige oppositie. In het verleden verweet hij GroenLinks en PvdA al eerder dat ze te meegaand zijn met kabinet Rutte. Tegen Nu.nl zegt hij in het vervolg nog harder met deze partijen te gaan afrekenen als ze op cruciale punten bij Rutte in de boot stappen.

Tot mijn grote verdriet zie ik dat Rutte op discutabele onderwerpen met ontzettend veel plezier en gemak een van de oppositiepartijen mee krijgt. Dat neem ik ze kwalijk. GroenLinks mag rondom de missie in Kunduz even langskomen op het torentje om een paar zogenaamde afspraken te maken en de coalitie is weer binnen. Dat geldt ook voor de verlenging van Libië en de steun aan het pensioenakkoord. Hoe kun je als PvdA daar nu mee instemmen?

GroenLinks en de PvdA moeten leren ‘nee’ te zeggen tegen Rutte, vindt Roemer. De oppositie maakt zichzelf zo sterk als ze zelf wil, zei hij in het interview met Nu.nl. “Al die bezuinigingsmaatregelen die gesteund worden door het kabinet  berusten allemaal op die een of twee zetels meer in de Eerste of Tweede kamer. Dat is heel smal.”

Roemer ziet nog steeds hoop. Hij wil zijn relaties met de PvdA en GroenLinks niet onder druk zetten. “Er is altijd nog meer dat ons bindt”. Maar hij verwacht van Cohen en Sap dat in het vervolg op cruciale punten als met Kunduz en het pensioenakkoord een stevigere oppositie gevoerd gaat worden. “Dan zeg je maar een keer: Op al die andere terreinen heb je ons niet nodig, nu bekijk je het ook maar een keer.”

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (449)