123

PvdA’er Leerdam stapt op na blunder op 3FM

Tweede Kamerlid vindt dat zijn geloofwaardigheid is geschaad… Leerdam antwoordde op vragen over niet bestaande terrorist

PvdA-Tweede Kamerlid John Leerdam is opgestapt uit de Tweede Kamer. Hij vindt dat zijn geloofwaardigheid is geschaad, na zijn uitlatingen in een interview met het radioprogramma Giel. Leerdam gaf in het 3FM-programma een reactie op een niet bestaande straatterrorist. Hij blufte onder meer: ‘Ik weet meer over Jael dan u.’


Leerdam:

De gevolgen van deze uitspraken maken dat ik niet meer kan functioneren als Kamerlid. Ik heb me laten verleiden tot uitspraken die niet alleen mijn geloofwaardigheid hebben geschaad, maar daarmee ook die van de Kamer als geheel en van mijn partij.

PvdA-leider Diederik Samsom noemt het besluit van Leerdam om op te stappen moedig en verstandig. Hij bevestigt Leerdam’s stelling dat hij niet meer geloofwaardig kan functioneren als Kamerlid na zo’n uitzending.

In het radioprogramma vroeg verslaggever Lex Uiting aan Leerdam wat hij vindt van de uitspraken van de Israëlische politicus Ariël Sharon, over het toelaten van asielzoekers. Leerdam antwoordde daarop: “Dat moet op hoog niveau bij de Verenigde Naties besproken worden en minister Uri Rosenthal moet dit goed in de gaten houden.” Het vervangend-Kamerlid vergat dat Sharon, oud-premier van Israël, al jaren in een comateuze toestand verkeert.

Over de Haagse straatterrorist Jael Jablabla, die vervroegd zou zijn vrijgekomen, antwoordt Leerdam: “Zijn we dan niet de weg kwijt?” Om te vervolgen dat de vice-fractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem al over de kwestie heeft gesproken. Daarop blufte hij zelfs: “Ik weet meer over Jael dan u.”

Eerder verscheen op Joop: PvdA-Kamerlid Leerdam trapt in 3FM hoax

Nu.nl: PvdA’er Leerdam uit Tweede Kamer

Geef een reactie

Laatste reacties (123)