19

PvdA’ers spuien ongenoegen: Stem niet op ons

Bouw cultuurpaleis Den Haag splijt lokale PvdA-fractie

Onrust binnen de Haagse afdeling van de PvdA. Een deel van de PvdA-leden is fel tegen de bouw van het Spuiforum, een cultuurpaleis van 181 miljoen euro. Via stickers geven ze het advies vooral niet op hun partij te stemmen.

De actie laat de verdeeldheid zien van de lokale PvdA over de kwestie. Hoewel PvdA-raadslid en kandidaat Gerard Verspuij ook tegen het Spuiforum is, vindt hij dit advies onverstandig:

Verzet is prima, maar doe dat binnen je eigen partij.

Zaterdag lieten boze PvdA’ers van zich horen tijdens het verkiezingsdebat in de centrale bibliotheek in Den Haag. Ze verstoorden het debat met anti-Spuiforum leuzen. Architect Peter Drijver, die met de werkgroep Dooievaar een alternatief ontwikkelde voor het cultuurpaleis,  begrijpt de boosheid wel. DezePvdA’ers kampen volgens hem met een loyaliteitsconflict:

De Noord-Koreaanse manier waarop de partij het plan erdoorheen heeft gedrukt, stuit ze tegen de borst. Zozeer zelfs, dat ze nu zeggen: stem niet op de PvdA.

De dissidente PvdA-leden staan niet alleen. Uit onderzoek van EenVandaag en Omroep West blijkt dat driekwart van de Hagenaars het Spuiforum geen goed idee vindt.

cc-foto: Patrick Rasenberg

AD: Boze Haagse PvdA-leden: ‘Stem niet op PvdA’

Geef een reactie

Laatste reacties (19)