74

‘PvdA grote winnaar’ van debat tussen kandidaat-partijleiders

Van Dam, Albayrak, Samsom en Plasterk geven voorkeur aan CDA boven SP... Weinig verschillen tussen kandidaten tijdens eerste debat tussen kandidaat partijleiders... 

In de Maassilo in Rotterdam zijn Van Dam, Plasterk, Jacobi, Samsom en Albayrak voor het eerst met elkaar in debat gegaan. Zoals bekend, waren er inhoudelijk weinig verschillen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Er waren eigenlijk maar een paar punten waarbij enige discussie ontstond. Van Dam pleitte voor versoepeling van het ontslagrecht en het inperken van de WW. Samsom was het hier duidelijk niet mee eens.

Toen vanuit de zaal de vraag kwam of de PvdA met de SP, CDA of de VVD moet gaan regeren werd door de kandidaten het CDA genoemd. Alleen Jacobi koos voor de SP. Albayrak stelde wel duidelijk de voorwaarde dat het dan wel het CDA ‘zonder Verhagen’ moest zijn.

Ander discussiepunt was het wel of niet toestaan van een groter begrotingstekort. Albayrak vindt het hypocriet als Nederland van Griekenland eist zich aan de begrotingsafspraken te houden, maar zich zelf niet houdt aan het maximale begrotingstekort van 3 procent.  Plasterk is het hier duidelijk niet mee eens. Volgens hem bezuinigen we de economie kapot als Nederland zich aan de EU-regels houdt. Bovendien is dat slecht voor de Europese economie.

Achteraf werden op Twitter Samsom en Plasterk genoemd als winnaars van het debat.

De vijf kandidaten gaan nog vier keer met elkaar in debat. 7 maart wordt er door de leden gekozen wie de leider van de PvdA wordt.

Volkskrant: Albayrak: niet regeren met Verhagen

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (74)