Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'PvdA grote winnaar' van debat tussen kandidaat-partijleiders

  •  
29-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-17854952.jpg
Van Dam, Albayrak, Samsom en Plasterk geven voorkeur aan CDA boven SP... Weinig verschillen tussen kandidaten tijdens eerste debat tussen kandidaat partijleiders... 
In de Maassilo in Rotterdam zijn Van Dam, Plasterk, Jacobi, Samsom en Albayrak voor het eerst met elkaar in debat gegaan. Zoals bekend, waren er inhoudelijk weinig verschillen.
Toen vanuit de zaal de vraag kwam of de PvdA met de SP, CDA of de VVD moet gaan regeren werd door de kandidaten het CDA genoemd. Alleen Jacobi koos voor de SP. Albayrak stelde wel duidelijk de voorwaarde dat het dan wel het CDA ‘zonder Verhagen’ moest zijn.
Ander discussiepunt was het wel of niet toestaan van een groter begrotingstekort.  Albayrak vindt het hypocriet als Nederland van Griekenland eist zich aan de begrotingsafspraken te houden, maar zich zelf niet houdt aan het maximale begrotingstekort van 3 procent.  Plasterk is het hier duidelijk niet mee eens.  Volgens hem bezuinigen we de economie kapot als Nederland zich aan de EU-regels houdt. Bovendien is dat slecht voor de Europese economie.
Achteraf werden op Twitter Samsom en Plasterk genoemd als winnaars van het debat.
De vijf kandidaten gaan nog vier keer met elkaar in debat. 7 maart wordt er door de leden gekozen wie de leider van de PvdA wordt.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.