133

PvdA-raadslid vergelijkt homo’s met pedofielen

Update: Partij zet raadslid uit fractie ... Jamal Nouhi uit op Twitter zijn ongenoegen over de eis van Human Rights Watch om te stoppen met de veroordeling van homo's in Marokko 

PvdA-raadslid Jamal Nouhi uit zijn ergenis op Twitter over de eis van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch om te stoppen met de veroordeling van homo’s in Marokko. De buitenlandse ‘bemoeizucht’ met de Marokkaanse staatsreligie irriteert hem en in één van zijn reacties vergelijkt hij zelfs de aanpak van Human Rights Watch met de aanpak van pedofielen in Europa.

“Wat als we van Human Rights Watch eisen dat alle pedofielen in Europa geaccepteerd moeten worden. Of eisen dat een Europees land een soortgelijke Marokkaanse islamitische wet moet invoeren? Wat dan?”, zegt Jamal in één van zijn reacties.

En,

“Houdt HRW kantoor in Rabat, zijn er enkele demonstraties gepland om te laten zien wat de Marokkanen vinden van de constante bemoeizucht van buitenlandse bemoeizucht met de staat religie?”

Partijleider Diederik Samsom heeft nog niet gereageerd op Nouhi’s relaas op Twitter. Wel is de partij altijd een fel voorvechter geweest van gelijke rechten voor holebi’s. Jamal Nouhi is na een storm van reacties op Twitter onbereikbaar voor commentaar.

Human Rights Watch kwam met de eis nadat vorige week zes homoseksuelen in Marokko werden veroordeeld op grond van artikel 489 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht. Wie een ’onfatsoenlijke of tegennatuurlijk daad begaat met een individu van hetzelfde geslacht’ riskeert een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een geldboete van 200 tot 1000 dirham. HRW vindt dat niemand in Marokko veroordeeld mag worden op grond van zijn seksuele geaardheid. Ook vindt de mensenrechtenorganisatie dat het strafproces tegen de zes veroordeelden oneerlijk is verlopen. Ze zouden onder dwang een verklaring hebben afgelegd.

Update 16.00 uur:
De Bredase PvdA laat weten de uitspraken totaal ongepast en onacceptabel te vinden. Fractievoorzitter Henk van der Velde eist in een gesprek met Nouhi opheldering over de anti-homo-uitlatingen en verklaart tegenover Omroep Brabant

Ik weet het nog maar net en ik schrik hiervan. We moeten eerst met hem praten om te weten of hij deze uitspraken echt heeft gedaan. Stiekem hoop ik nog dat het niet zo is, maar die kans is klein.”

Het gesprek zal donderdagmiddag plaatsvinden. Nouhi heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen.

Geef een reactie

Laatste reacties (133)