Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA zet Judith Merkies uit EP-fractie

  •  
14-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
merkies_300.jpg
Opnieuw conflict over onkostendeclaratie
PvdA’ers Thijs Berman en Emine Bozkurt hebben hun collega Judith Markies uit de fractie in het Europees Parlement gezet en het partijbestuur gevraagd haar lidmaatschap te beëindigen. Merkies zou bij het parlement de advocaatkosten gedeclareerd hebben die ze maakte bij een eerder conflict met de partij.
Nu.nl meldt:
Het duo wijst op de declaratie van de kosten van twee advocatenkantoren die Merkies eind 2013 bijstonden in een kort geding tegen het PvdA-partijbestuur. Die kosten, ruim 31.000 euro, zijn door Merkies buiten medeweten van de PvdA-delegatie bij het Europees Parlement gedeclareerd. Ze kwamen ten laste van het budget van de delegatie dat voor personeelskosten wordt gebruikt, aldus Berman en Bozkurt.
Volgens het duo heeft Merkies met de declaratie gemaakte afspraken geschonden. Eerder was Merkies geschrapt als kandidaat omdat ze 84.000 euro onterecht had ontvangen van het parlement en dat pas vier jaar later terugbetaalde. Merkies spande daarop een kort geding aan om eerherstel te krijgen. De kosten daarvoor, 31.000 euro, heeft ze gedeclareerd en zouden ten laste van de fractie komen. De samenwerking is vandaag na een gesprek met onmiddellijke ingang op gezegd.
6236548987_187d333206_n
cc-foto: Lisbon Council

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.