Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA zet principes opzij, gaat PVV niet meer boycotten

  •  
04-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
NOS Nederland Kiest, slotdebat

© 2017-03-14 00:00:00 DEN HAAG - Lodewijk Asscher (PvdA) en Geert Wilders (PVV) tijdens het NOS slotdebat vanuit de Statenpassage in het gebouw van de Tweede Kamer. Aan de vooravond van de verk

Na de verkiezingsnederlaag van de PvdA bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen hebben de overgebleven 9 Kamerleden besloten het over een andere boeg te gooien. Eén van de veranderingen: de PVV wordt niet langer geboycot. De vorige PvdA-fractie steunde alle PVV-moties in het verleden automatisch niet, inhoudelijk eens met de punten of niet. Daar komt nu een einde aan. De nieuwe fractie wil de voorstellen voortaan op inhoud beoordelen. Zo gebeurde het dat een PVV-voorstel om meer geld uit te trekken voor verpleeghuizen dinsdag door de PvdA werd gesteund.
Na de ‘minder minder’-uitspraak van Geert Wilders besloot de PvdA in 2014 om voorlopig geen voorstellen van de PVV meer te steunen, ongeacht de strekking, om het salonfähig maken van de partij en zijn haar gedachtengoed tegen te gaan. PvdA-leider Lodewijk Asscher heeft besloten om het nu anders aan te pakken. “Ik kijk vooruit”, zegt hij.
Eind 2016 steunde de PvdA overigens ook het manifest over de ouderenzorg van de PVV. Oud-Kamerlid Volp dreigde destijds op te stappen als haar fractie het zorgmanifest zou blokkeren.

Meer over:

politiek, pvda, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.