37

PvdD koopt 10 hectare grond

Staatsbosbeheer zet natuur in de uitverkoop vanwege bezuinigingen ... Partij neemt eenderde natuurgebieden over

De Partij voor de Dieren heeft op een veiling van Staatsbosbeheer 10 hectare natuur gekocht. Dat is bijna eenderde van het gebied dat Staatsbosbeheer van de hand doet. De partij begon zo’n drie weken geleden een actie tegen de uitverkoop van natuurgebieden en haalde ruim 2,5 ton op. De meest kwetsbare gebieden zijn nu eigendom van de partij.

Staatsbosbeheer moet 100 miljoen euro bezuinigen. Daarom worden stukken natuur aan de hoogstbiedende verkocht. Jagers, boeren en speculanten kunnen zo stukken via een veilinghuis kopen. Volgens de PvdD wordt de toekomst van die natuur onzeker als Jan en alleman de grond in handen krijgt. De partij schrijft op de website:

Deze uitverkoop van de natuur mogen we niet laten gebeuren. Samen kunnen we de natuur vrijkopen en veilig stellen. We kunnen geen vierkante meter natuur missen. In Nederland is nog maar 15 procent van de oorspronkelijke biodiversiteit aanwezig. De natuur met haar verscheidenheid aan planten, dieren en ecosystemen is het meest waardevolle dat wij hebben en de basis van al het leven. Daarom zullen dieren-, natuur- en milieubeschermers de handen ineen moeten slaan om de teloorgang van onze natuur te stoppen.

“Het feit dat we in zo’n korte tijd zo’n groot bedrag hebben opgehaald, geeft aan dat mensen de afbraak van de natuur zeer aan het hart gaat”, zegt partijleider Thieme.  Op de internetveiling van Staatsbosbeheer is gisteren ruim een half miljoen geboden. Dat schrijft NOS.

cc-foto: Marie II

NOS: PvdD koopt 10 hectare natuur

Geef een reactie

Laatste reacties (37)