Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV'er Bosma niet welkom bij Afrikaners

  •  
22-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
202 keer bekeken
  •  
ANP-MartinBosma300.jpg
Afrikaans sprekende gemeenschap wil geen hulp van PVV-ideoloog en verheerlijker van Apartheid om haar taal te behouden
Een bezoek van PVV’er Martin Bosma aan Zuid-Afrika is op verzet gestuit van de Afrikaans sprekende gemeenschap. Dit terwijl de PVV-ideoloog het juist wil opnemen voor hen en vooral hun aan het Nederlands verwante taal wil helpen behouden. De Afrikaanse Taalraad (ATR) heeft hier duidelijk geen behoefte aan, zo meldt de Zuid-Afrikaanse krant Beeld.
De Taalraad liet de Hollandse politicus weten dat de houding van zijn PVV tegenover moslims onaanvaardbaar is, zo schrijft Beeld. Bosma werd er fijntjes op gewezen dat er ook veel Afrikaanssprekende moslims zijn. 
De voorzitter van de ATR zegt verder dat het lot van de Afrikaanse taal in handen zal zijn van de mensen die haar spreken en “niet van politici die ons willen gebruiken voor hun eigen doelen”.
De Federasie van Afrikaanse Kulturvereniginge (FAK) zou Bosma hebben uitgenodigd, maar dit wordt door de FAK ontkend. Volgens de voorzitter, Danie Langer, is Bosma op privébezoek.
Martin Bosma sprak zijn steun voor de blanke Zuid-Afrikanen, maar vooral ook zijn vrees voor de zwarte Zuid-Afrikanen uit in het Parool van zaterdag 29 oktober 2011. O nderzoeksblog Sargasso wijdde een artikel aan deze uitspraak van Bosma, waaruit haast een verlangen spreekt naar de tijden van Apartheid:
Spijtig dat links Nederland het ANC aan de macht heeft geholpen. Het Afrikaans en het Afrikaner volk zullen waarschijnlijk vernietigd worden. Dankjewel, Ed van Thijn voor je onbaatzuchtige idealisme.
Lees meer bij Beeld: Hollandse politikus in spervuur
Foto: Oudste moskee van Zuid-Afrika, cc: MJBaumann
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.