75

PVV’er De Roon trekt keutel over ‘joodse’ Rosenthal in

De Roon: Jood Rosenthal zou Israël niet mogen veroordelen. Tweede Kamer reageert verontwaardigd

PVV’er De Roon heeft er spijt van dat hij minister Uri Rosenthal woensdag op zijn Joods-zijn aansprak, zo melden de Volkskrant en Trouw. De Roon vond dat Rosenthal als jood Israëls illegale bouw in Jeruzalem niet had mogen veroordelen. In een Tweede Kamerdebat verdedigde hij zich nog. Toen hij een storm van verontwaardiging over zich heen kreeg, krabbelde hij ijlings terug.

“Te gek voor woorden: Joodse minister Rosenthal veroordeelt dat Israël bouwt in het hart van zijn hoofdstad”, dat twitterde PVV’er Raymond de Roon in oktober. Tijdens het Tweede Kamerdebat over de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken werd hij erop aangesproken door SP’er Harry van Bommel, meldt de Volkskrant.

In eerste instantie bleef De Roon achter zijn opmerking staan. De Roon noemde Rosenthal de minister “waarvan ik verwacht dat hij zich positief  opstelt richting de joodse staat gelet op zijn eigen joodse achtergrond”, zo meldt Trouw. Het kwam hem op boze reacties te staan van onder andere Van Bommel en Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66, zie deze video, vanaf 3:30:00. 

Trouw: PVV’er De Roon: Joodse Rosenthal zou Israël moeten steunen

Volkskrant: PVV’er De Roon betreurt uitspraken over ‘joods-zijn’ Rosenthal

Geef een reactie

Laatste reacties (75)