241

PVV’er Fritsma wil dubbel blijven vangen

Lijsttrekker PVV Den Haag: keihard bezuinigen maar niet op mij

Tijdens een door Omroep West georganiseerd debat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag stelde PVV-lijsttrekker Sietse Fritsma de ene na de andere populistische bezuiniging voor (“Weg met het Residentieorkest!”), totdat D66-lijsttrekker Marjolein de Jong over zijn eigen dubbele gage begon.


Fritsma wil het lidmaatschap van de gemeenteraad naast zijn Kamerlidmaatschap gaan doen. Het Haagse stadhuis ligt nog geen 250 meter verwijderd van het Binnenhof. Hij krijgt voor beide overheidsfuncties betaald (Kamer 7300 euro per maand, gemeenteraad 2100 euro per maand) alhoewel de werkzaamheden elkaar overlappen. De Jong: ‘Meneer Fritsma, doe eens een signaal. Lever een van die beide salarissen in’.

Fritsma reageerde als door een wesp gestoken. ‘Wat een onzin. U weet niet waar u het over heeft.’ Vervolgens probeerde hij een jij-bak uit te delen omdat de Haagse D66 het Kamerlid Fatma Koser Kaya als lijstduwer op de onderste plaats van de kandidatenlijst heeft staan. “Die zou ook met voorkeurstemmen gekozen kunnen worden.” ‘Hypocriet!’ riep hij nog door het boe-geroep van het publiek.

Er zijn lokale politici die in deze tijd van financiële crisis afzien van vergoedingen omdat ze al genoeg verdienen. Bekendste voorbeeld is de Rotterdamse PvdA-wethouder en ondernemer Hans Vervat die zijn maandsalaris van bijna 9000 euro stort in het Fonds Bijzondere Noden.

Het hele Omroep West-debat, geleid door VPRO-presentatrice Elles de Bruin, is hier te zien (30:00)

Geef een reactie

Laatste reacties (241)