70

PVV’er telt kindernamen, op zoek naar islamisering

Daan is de populairste jongensnaam maar PVV'er beweert dat het Mohammed is

PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk uit Almere beweert op Twitter dat Mohammed de populairste Nederlandse jongensnaam is en niet Daan. Zoals vaak het geval bij de PVV klopt de bewering niet.

De Sociale Verzekeringsbank maakte vandaag bekend wat de populairste kindernamen zijn. Dat is voor jongens Daan. Maar liefst 751 baby-jongens kregen de naam. Voor veel mensen is de site met namen een leuk lolletje maar de PVV gebruikt deze gebeurtenis om te drammen tegen de zogenaamde ‘islamisering’. Toon van Dijk twittert:

Niet Daan staat op 1 maar Mohamed, Muhammat, Mohammed etc

P1010785Als de politicus er op gewezen wordt dat die claim niet klopt komt hij met een tabel waarin hij alle babynamen die verwijzen naar Mohammed bij elkaar optelt. Dat zijn er 754, maar liefst 3 baby’s meer dan kinderen met de naam Daan. Maar dat is alleen als je als moslims anders behandelt om er een ‘probleem’ van te maken. Want als je alle vormen van de naam Daan bij elkaar optelt (Daan, Daniël, Dani, Danny, Daniyal) kom je op 1155 baby’s uit. Dat Mohammed (51e plaats) zelfs met alle variatie-bijtellingen niet de populairste jongensnaam is, vertelde de woordvoerder van de SVB dinsdagmiddag ook al in DeNieuwsBV op Radio 1 (luister terug vanaf 88 minuten). Van Dijk krijgt niettemin bijval van PVV-Kamerlid De Graaf die onlangs in het parlement een tirade hield tegen ‘islamitische baarmoeders’.

Overigens werd de naam Toon in al zijn variaties (Anton, Toni, Twan, enzovoorts) vorig jaar 670 keer aan jongensbaby’s gegeven. Dat is slechts 10 procent minder dan alle Mohammeds bij elkaar opgeteld.

RTL heeft voor de naamstatistieken een mooie app waar alle namen mee gecheckt kunnen worden. De populairste meisjesnaam is overigens Sophie (836 baby’s).

cc-foto: Baby Daniël

Geef een reactie

Laatste reacties (70)