22

PVV’er verdwijnt geruisloos van lijst

Nummer 32 Arjan Brogt stond na partijbijeenkomst niet meer op kieslijst. PVV geeft geen verklaring. Brogt geeft media de schuld

Opnieuw heeft de PVV een kandidaat van de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen geschrapt. Arjan Brogt stond op nummer 32, maar was na de partijbijeenkomst van maandagavond niet meer op de lijst terug te vinden. Eerder vielen ook de nummers 9, Mellony van Hemert en 5, Gidi Markuszower af.

Waarom Brogt van de lijst is gehaald, liet PVV-leider Geert Wilders dinsdag niet weten. Brogt was volgens hem maandagavond ook niet bij de partijbijeenkomst in Rotterdam waar alle kandidaten werden gepresenteerd. Dat meldt De Pers.

Brogt zelf stelt in een korte verklaring dat hij is opgestapt omdat:

media-aandacht door een stel gefrustreerde linkse activisten mij en de partij de PVV geen goed doet en gezien de plek op de lijst ik me ten volle wil focussen op de business”

De kandidatuur van Brogt was echter niet onbesproken. Hij werd in 2004 door de rechter veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 1500 euro die hij had ontvangen voor een bestuursfunctie die hij niet naar behoren had vervuld. Dat meldt het universiteitsblad Folia.

De PVV-er is ook niet de eerste die van de kieslijst verwijderd is. Eerder vielen Gidi Markuszower en Mellony van Hemert al af.

Markuszower kwam in opspraak nadat bekend werd dat hij was opgepakt wegens verboden wapenbezit. Bovendien had hij bij de Kerkeraad van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS) een zogeheten cherem had ingediend, een motie om andersdenkende joden uit de gemeenschap te verstoten. Net als Brogt gaf hij de media de schuld van zijn vertrek.

Van Hemert bleek de schrijfster van een boek dat nooit werd uitgegeven, omdat er ernstige twijfels waren over het waarheidsgehalte ervan.

Geef een reactie

Laatste reacties (22)