142

PVV’er verkneukelt zich om afblazen kookavond vluchtelingen

Marjolein Faber, fractievoorzitter PVV Gelderland constateert dat #kominverzet werkt

Het dieptepunt van de PVV is blijkbaar nog ver te zoeken. Er is geen grens die zij niet blijmoedig weten te overschrijden. De fractievoorzitter van de partij in Gelderland tweette maandagavond haar goedkeuring toen bekend werd gemaakt dat een kookavond voor vluchtelingen in Nijmegen afgelast is vanwege online bedreigingen en beledigingen.

In Nijmegen werd voor maandagavond in een woonzorgcentrum een kookavond gepland met een groep Syrische vrouwen. De locatiemanager van het centrum – die tevens gemeenteraadslid is voor D66 – steunde het plan. Dit meldt het AD

Helaas gooide een zoon van één van de bewoners roet in het eten door in verzet te komen. Hij kreeg daarbij, vanzelfsprekend, ondersteuning van de PVV. Marjolein Faber, fractievoorzitter in Gelderland en bekend van het nepotismeschandaal waarbij haar eigen zoon tienduizend euro betaald kreeg om de partijwebsite te beheren – bemoeide zich er tegenaan. 

Faber schreef een artikel op de – door haar zoon beheerde – partijwebsite en het stuk werd ook op de weblog GeenStijl geplaatst. Zoals te vermoeden werd er in de commentsectie niet mals gereageerd op de kookavond voor buurtbewoners en vluchtelingen. De verwensingen werden vooral aan de locatiemanager gericht. 

Daar moet een keiharde arabische piemol in… s zien of ze dan nog zo denkt. dit land is stuk..’ en ‘Grete Visser. Doet vast nog wel 2 eurootjes op de vrouwenmarkt te Raqqa. Totdat ook daar de bom valt. Grijp je kans, Grete, nu kan het nog. Voor Syrië!

Uit voorzorg is er besloten om de kookavond af te lasten. In het AD reageert de woordvoerder Marion van der Coevering.

(…) Het is niet zo dat alle bewoners tegen zijn, helemaal niet, maar de discussie geeft onrust en het zijn kwetsbare mensen. Er zijn zelfs anonieme posters tegen het initiatief opgehangen in het huis.

De afgelasting en (seksueel) intimiderende verwensingen aan het adres van de locatiemanager schijnen voor Faber een grote overwinning te zijn. De fractievoorzitter gooide onderstaande tweet eruit om haar vreugde te uiten en stelde dat er vast niet alleen vrouwen bij de kookavond aanwezig zouden zijn in de toekomst, die zij wellicht in haar glazen bol kan zien. 

Dat is het begin. Daar blijft het niet bij. Daarna gaan ze de boel oprekken. Je laat toch ook geen vreemden, van wie je niks weet, zomaar in je eigen huis?

Haar grote blonde baas liet ondertussen weten op zoek te zijn naar kandidaten voor de Tweede Kamer. In een tweet noemt hij de voorwaarden op, waaronder ‘een afkeer voor de islam’. Wellicht dat Faber – na een dergelijke overwinning – meer kans maakt op de functie. 

cc foto: Kimblahg

Geef een reactie

Laatste reacties (142)