Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV faalt met immigratiestop

  •  
15-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
529 keer bekeken
  •  
anp-wildersstop301.jpg
De plannen van het kabinet en gedoogpartner Geert Wilders om de instroom van niet-westerse migranten te halveren zullen niet lukken ... Maatregelen in regeer- en gedoogakkoord slechts goed voor 5 à 15 procent
Bij de regeringsverklaring kondigde PVV-leider Geert Wilders aan de niet-westerse migranten instroom te willen beperken. Uit ambtelijke formatiestukken blijkt nu echter dat de instroom slechts met 5 tot maximaal 15 procent beperkt zal worden.
Wilders zei destijds: ‘Hoe verder wij afkomen van die 50 procent, hoe ongemakkelijker het voor ons wordt, en dus ook voor het kabinet’. Uit een vrijgegeven brief van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie blijkt nu dat hij Wilders erop wees dat het onmogelijk is te zeggen met welke maatregel je hoeveel minder instroom krijgt.
GroenLinks Tweede Kamerlid Tofik Dibi reageert verbijsterd over de ‘twee werkelijkheden’:
De wereld van de deskundigen die de feiten in beeld brengen en de wereld van de minister-president Rutte, die met Verhagen en Wilders een persconferentie gaven. Die realiteiten konden niet verder uit elkaar liggen […]’Het kwalijke is dat burgers een niet-kloppend spierballenverhaal is verteld. Ook minister Leers van Integratie kende deze cijfers niet. Ik wil onmiddellijk opheldering van premier Rutte.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.