Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV Flevoland maakt programma islam-vriendelijker voor Statenverkiezingen

  •  
26-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
306 keer bekeken
  •  
pvv300.jpg
Lijsttrekker Chris Jansen wil zo de kans op College-deelname vergroten
De PVV’er geeft in een gesprek met Omroep Flevoland toe de scherpe kantjes van zijn verkiezingsprogramma te hebben bijgeschaafd, zodat hij na de verkiezingen makkelijker tot overeenstemming kan komen met andere partijen: “Wij hebben gemerkt dat een aantal partijen daar 4 jaar geleden moeite mee hadden, dus op dat moment moeten we zelf slim zijn en die punten eruit halen.”
In het verkiezingsprogramma spreekt de PVV zich in algemene termen uit tegen islamisering, maar verbindt daar anders dan 4 jaar geleden geen concrete maatregelen aan. Jansen:
Wij hopen natuurlijk dat de kiezer ons het vertrouwen geeft en dat we veel zetels halen. Vorige keer hadden we zes zetels, we hopen die zelfde zes weer te halen en als het lukt nog iets meer (…) Wij zien mogelijkheden tot samenwerking. Er zijn altijd overeenstemmende punten met de VVD, CDA en zelfs de SP en SGP zijn allemaal partijen met wie we goed door één deur kunnen. We zullen op voorhand geen enkele partij uitsluiten.
Jansen zegt dat de punten wel uit het programma worden gehaald, maar dat dat niet betekent dat ze niet besproken zullen worden.
Zondag is het gehele interview met de lijsttrekker te zien bij Omroep Flevoland.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.