Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV fractie medewerker bestraft om filmpje over boerka's

  •  
16-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
431 keer bekeken
  •  
schevening_boerka.jpg
Sam van Rooy noemde vrouwen in boerka 'tuig uit de islamitische zandbak'
Wilders heeft fractiemedewerker Sam van Rooy op non-actief gezet. Dat laat een woordvoerder van de fractie zaterdag weten aan de Volkskrant. Van Rooy zette een filmpje op Youtube van vrouwen in boerka en noemde ze tuig. Dat gaat de PVV te ver.
Dit filmpje gaat ons veel te ver. Het is jammer dat deze vrouwen boerka’s dragen en we zien graag een boerkaverbod, maar deze vrouwen zijn geen tuig. We betreuren de gang van zaken zeer”, aldus de woordvoerder van de PVV.
Het filmpje is inmiddels verwijderd. Op zijn afgeschermde Facebookpagina waar Elsevier.nl wel bij kon, noemde Van Rooy de vrouwen die hij filmde in een winkelcentrum in Scheveningen ‘tuig uit de islamitische zandbak’. “Opeens kwam dat tuig langslopen”, beschrijft hij. “Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het maar normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geïmporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak?”
De PVV’er vindt het geoorloofd om ‘mensen die de westerse waarden afwijzen ten faveure van een racistisch, fascistisch en inhumaan systeem als de sharia is gewoon tuig, net als nazi’s en andere fascisten.’
Nog geen maand geleden publiceerde hij samen met zijn vader De Islam, een kritisch essaybundel over een politieke religie. De Vlaming werd op 12-jarige leeftijd bekend vanwege het boek De vampierenmoord. Daarmee was hij één van ’s wereld jongste schrijvers. Van Rooy was pas een paar maanden werkzaam als beleidsmedewerker voor de PVV.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.