384

PVV gooit Statenlid alsnog uit fractie om ‘uitgekotst halalvlees’

Limburgse PVV'er Cor Bosman beledigde PvdA-collega een jaar geleden al in een interne mail. Maar nu deze is uitgelekt is hij 'niet te handhaven', zegt fractievoorzitter

De PVV-Statenfractie in Limburg heeft Cor Bosman uit de fractie gezet. Aanleiding is het uitlekken van een beledigende e-mail van Bosman over PvdA-collega Selçuk Öztürk. Dat meldt dagblad De Limburger. Bosman noemde Özturk hierin ‘een uitgekotst stuk halalvlees, gemaakt van Turks varken’.


Beter laat dan nooit, moet de PVV hebben gedacht, want de mail is alweer een jaar oud, blijkt uit de berichtgeving van De Limburger. Het Statenlid Harm Uringa verliet de PVV-fractie vlak daarna, naar verluidt omdat hij vond dat fractieleider Laurence Stassen nauwelijks ingreep.

Stassen wist toen al dat het uitlekken van de mail de PVV schade zou kunnen berokkenen. Het wegsturen van Bosman lijkt dus vooral een poging om deze schade te beperken. De PVV was vanochtend bijeen in spoedberaad en is nu tot de conclusie gekomen dat Bosman ‘niet te handhaven is’. Dat zegt Stassen tegenover de NOS.
De PvdA noemt de uitlatingen van Bosman schokkend en de Turkse gemeenschap in Limburg eist excuses van de PVV. Het OM in Maastricht stelt een onderzoek in, zo meldt de Volkskrant

Bosman zelf wilde tegenover de media nog niet echt reageren. Alleen tegenover De Limburger zei hij:

Ik heb die zin in de mail in een opwelling geschreven. Het was sarcastisch bedoeld. Als ik iemand had willen beledigen had ik wel iets anders geschreven.

De Limburger: PVV zet Bosman uit Statenfractie

Volkskrant: OM onderzoekt uitspraak ‘uitgekotst halalvlees’

Turkse gemeenschap eist excuses PVV

NOS: Statenlid uit PVV-fractie gezet

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (384)