421

PVV-Kamerlid Lucassen bedreef buurtterreur

[video] Crimesite.nl onthult schokkend wangedrag PVV-woordvoerder Wonen & Wijken: bedreigingen, intimidatie, burenruzie's

Eric Lucassen, die eerder dit jaar voor de PVV werd gekozen in de Tweede Kamer, blijkt buurtgenoten in zijn voormalige woonplaats Haarlem jarenlang te hebben bedreigd en geintimideerd. Verschillende wijkbewoners deden tussen 2006 en 2009 aangifte tegen Lucassen en hij werd aangehouden door de politie. Lucassen is het derde Kamerlid van de PVV dat in opspraak raakt door bedreiging of geweld.

Door Crimesite-verslaggevers Wim van de Pol en Vincent Verweij 
Het Kamerlid woonde van 2006 tot 2009 in de Badelochstraat in Haarlem-Noord. De PVV’er wilde niet dat mensen in zijn straat honden uitlieten, hun auto parkeerden of er hun kinderen lieten spelen. Hij schold vrouwen uit voor ‘dikke zeug’ en ‘kankerhoer’, intimideerde een bejaarde man zodanig dat deze huilend aangifte deed bij de politie. 
Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep tegen buren ‘ik ga in je brievenbus pissen’. 
Er zijn verschillende aangiftes gedaan tegen hem (in bezit van Crimesite) en de politie moest er enkele malen aan te pas komen om de boel te sussen. Daarbij zou het Kamerlid ook in de boeien zijn geslagen en in een politiecel zijn beland. De 72-jarige Johan Veldmeijer deed vier keer aangifte tegen Lucassen, nadat Lucassen emmers water over hem gooide, zijn gehoorapparaat vernielde en hem bedreigde. 
De wijkagent die de aangifte opnam noteerde: ‘Ik zag dat de aangever tranen in de ogen had en trillende handen’. 
Buurtbewoners beschrijven Eric Lucassen als een intolerante man die voortdurend confrontaties zocht. Buurtbewoonster Herberich: ‘Een doodenge man, die de hele buurt intimideerde. Mensen waren bang voor hem.’ Volgens Herberich is Lucassen ‘twee of drie keer’ door de politie met handboeien om aangehouden en afgevoerd. 
Bewoners van de wijk kennen Lucassen als iemand die vaak met ontbloot  bovenlijf, vol met tatoeages, in de tuin voor zijn huis zat. Ze waren dan ook verbaasd om hem in mei van dit jaar met stropdas en kostuum in de krant te zien als kandidaat-kamerlid voor de PVV. ‘Een schande dat zo iemand het Nederlandse volk mag vertegenwoordigen’, aldus buurvrouw Gerda Spaanse. 
De intimidatie van de buurtgenoten heeft drie jaar geduurd, van 2006 tot eind 2009, toen is Lucassen verhuisd naar Zandvoort. In mei 2010 is hij de Kamer gekozen. Lucassen moet er als politicus voor zorgen dat de leefbaarheid in steden verbeterd, Hij is woordvoerder wonen & wijken voor de PVV. Op de website van de PVV wordt vermeld dat hij moet zorgen ‘dat er een eind komt aan de softe aanpak van de verloederde wijken in ons land.’ 
Lucassen is het derde PVV Kamerlid dat in opspraak raakt vanwege geweld of bedreiging. Hero Brinkman en Marcial Hernandez gingen hem voor. Brinkman sloeg een barman van sociëteit Nieuwspoort die hem weigerde nog langer drank te schenken. En vorige maand werd Hernandez aangehouden wegens het uitdelen van een kopstoot in een cafe. 
Inmiddels heeft Eric Lucassen aan Crimesite een reactie gegeven op dit bericht: ‘De incidenten waar u op doelt waren het gevolg van een langlopend meningsverschil met een aantal hondenbezitters over de overlast die ik ondervond van hondenpoep. Van intimiderend of bedreigend gedrag van mijn kant is absoluut geen sprake geweest.’ 
De politie Kennemerland zegt in verband met wetgeving geen enkel commentaar op de zaak te kunnen geven. 
In de actualiteitenrubriek van Wakker Nederland om 20.25 op Nederland 2 de reportage die Crimesite over deze kwestie maakte en ook politieke reacties. 

Zie ook: Crimesite.nl (tijdelijk moeilijk bereikbaar)

Update 18:55 Eric Lucassen kwam vorige maand als Kamerlid in het nieuws omdat hij publiekelijk werd teruggefloten door PVV-leider Wilders. Hij wilde een motie van de SP ondertekenen maar mocht dat niet, vermoedelijk omdat daardoor de gedoogpositie van minister Donner in gevaar zou komen.

Update 23.35

PVV-leider Geert Wilders heeft in een reactie aangekondigd de beschuldigingen “tot de bodem” uit te zoeken.

Geef een reactie

Laatste reacties (421)