Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV-Kamerlid sjoemelde bij faillissement

  •  
14-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
emmel_300.jpg
Jhim van Bemmel beschuldigd van 'onbehoorlijk bestuur' en 'onrechtmatig handelen'
Het kersverse Tweede Kamerlid voor de PVV heeft volgens de curator net voor het faillissement zijn bedrijf leeg getrokken, daarmee de wet overtreden en schuldeisers benadeeld.
Het Kamerlid dat tijdens de campagne aankondigde zich in te gaan zetten voor ‘minder regels’ blijkt dat daar al op eigen houtje mee begonnen. Geheel tegen de wettelijke regels in haalde hij kort voor het faillissement van zijn Alkmaarse muziekwinkel het bedrijf leeg. De inboedel en voorraden verkocht hij en maakte het geld over naar andere bedrijven die op zijn naam staan. Dat is verboden.
De NOS schrijft:
De curator betitelt het gedrag als ‘paulianeus’, een juridische term voor een economisch delict. De curator wil Van Bemmel aansprakelijk stellen en wil de betalingen terugvorderen. Van Bemmel meent dat de curator drie jaar na het faillissement veel te laat komt met zijn brief. Curator Wittich heeft volgens hem “wat dingen over het hoofd heeft gezien”. Vorige maand werd Van Bemmel lid van de Tweede Kamer namens de PVV. Zijn eerste vragen gingen over de ‘lakse houding van curatoren’ bij de aanpak van internetbedrijven. Van Bemmel stond op plaats 23 van de kandidatenlijst van de PVV

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.