181

PVV-kandidaat opgepakt voor verboden wapenbezit

Markuszower liep met pistool in bomvolle RAI

“Gidi Markuszower, de nummer 5 van de kandidatenlijst van de PVV, overtrad twee jaar geleden de wapenwet,” onthult weekblad Vrij Nederland

Volgens Vrij Nederland maakte Markuszower deel uit van ‘Bij Leven en Welzijn’, een joodse organisatie die synagogen en feesten bewaakt. Zo ook het feest ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de staat Israël in de Amsterdamse RAI. Een van de gasten daar zag dat Markuszower een vuurwapen droeg en alarmeerde de politie. VN schrijft:

Vervolgens werd Markuszower gearresteerd en verhoord door de politie. Het OM heeft hem voor de zaak niet vervolgd. ‘Ik had op dat moment een wapenvergunning,’ zegt Markuszower tegen Vrij Nederland. ‘Daar zitten vervoersrestricties op. Die heb ik overtreden. Ik ben twee uur verhoord door de politie. Justitie heeft de zaak geseponeerd.’ Volgens Markuszower was het vergrijp ‘vergelijkbaar met een verkeersovertreding’. Hij heeft naar eigen zeggen nu geen wapenvergunning meer.

Markuszower staat bekend als een heethoofd. Zo moest een debat over Israël tijdens de jongerenmanifestatie Happy Chaos in 2007 afgebroken worden omdat Markuszower de andere deelnemers begon te beledigen

Vrij Nederland publiceert deze week een portret van Markuszower die een prominent figuur in de Amsterdamse joodse gemeenschap is. Hij was in het verleden politiek assistent van de fortuynistische VVD-er Anton van Schijndel die in 2006 uit de Kamer-fractie werd gezet. Markuszower is onder meer betrokken bij Likud Nederland, de Nederlandse afdeling van de rechtse Israëlische partij.

cc-foto: barjack Het Israëlische wapen Desert Eagle .44 Inzet: Gidi Markuszower

Geef een reactie

Laatste reacties (181)