229

PVV-lijsttrekker senaat in opspraak

Marjolein Faber huurde met subsidiegeld het bedrijf van haar zoon in

De Gelderse PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber, tevens lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, heeft namens haar partij voor duizenden euro’s aan subsidiegeld opdrachten gegeven aan een bedrijf waarvan haar zoon vennoot is. Dat bedrijf moest de website van de PVV in Gelderland beheren.

Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad. Geconfronteerd met de onderzoeksresultaten van de krant, benaderde Faber een integriteitsbureau, dat hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga inschakelde. Die concludeerde dat het ‘wijs en verstandig’ zou zijn om de relatie met het bewuste bedrijf te beëindigen. Ook stelt hij dat de PVV een ‘integriteitsrisico’ heeft genomen.

De zaak is des te pikanter, aangezien Faber tot nu toe gold als boegbeeld van het bestrijden van integriteitschendingen. Ze was onder meer de motor achter de politieke val van PvdA-staatssecretaris Co Verdaas. In een zaak die de hoogste provincieambtenaar in Gelderland betrof zei Faber vorige week nog dat het haar ging ‘om het principe’ en zijn ‘voorbeeldfunctie’. Dat principe en die voorbeeldfunctie gaan in haar geval dus niet op.

Geef een reactie

Laatste reacties (229)