Laatste update 19:24
18

PVV Limburg moet door oud-fractievoorzitter gestolen geld terugbetalen

Het zit de PVV niet mee: de fractie in Limburg kreeg vrijdag te horen dat de partij het volledige bedrag dat oud-fractievoorzitter Michael Heemels uit de partijkas stal, moet terugbetalen. Dat besluit werd genomen door het Limburgs Parlement. Het gaat om zo’n 179.000 euro.

Het bedrag werd door de Provinciale Staten uitgekeerd aan de Limburgse PVV ter ondersteuning van het fractiewerk. In plaats daarvan gebruikte Heemels het om tussen 2012 en 2016 zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen en maakte hij gebruik van de partijbankpas om reisjes, etentjes, juwelen en kleding te kopen.

De PVV wilde dat Heemels het volledige bedrag zelf zou terugbetalen, maar daar ging het Limburgs Parlement niet in mee. Coalitiepartijen CDA, SP, VVD, D66 en PvdA, gesteund door oppositiepartij GroenLinks, vinden dat de PVV zelf verantwoordelijk is voor wat er met de fractievergoeding gebeurt.

De partij hoeft het bedrag niet in een keer terug te betalen. In plaats daarvan wordt de fractievergoeding tot en met 2024 gekort. Op dit moment krijgt de PVV jaarlijks zo’n 90.000 euro, daar blijft ongeveer 35.000 van over.

Heemels zelf werd in oktober tot achttien maanden cel veroordeeld, waarvan vier voorwaardelijk. De oud-fractievoorzitter ging in hoger beroep. Volgens hem was zijn drank- en drugsmisbruik het gevolg van de door de PVV opgelegde werkdruk. De provincie Limburg wil overigens ook geld zien van Heemels zelf: zo’n 65.000 euro voor gemaakte kosten in de rechtszaak.

Bron: 1Limburg

Geef een reactie

Laatste reacties (18)