120

PVV stak stokje voor gouverneurschap van PvdA Kamerlid

Wilders zou vrijdag naar Limburg zijn afgereisd 'om de zaken te regelen'

Het gouverneurschap van Limburg is vrijdag ontaard in een politiek steekspel met VVD en PVV in de hoofdrol. PvdA-Kamerlid Frans Timmermans genoot de meerderheid van de vertrouwenscommissie om commissaris van de koningin te maken, maar toch miste hij op drie stemmen na het gouverneurschap aan de net verkiesbaar gestelde CDA’er Theo Bovens.

De Limburger schrijft dat de PVV een cruciale rol heeft gespeeld in de nipte overwinning van Bovens. Geert Wilders en PVV-fractieleider in Limburg Laurence Stassen zouden koste wat kost de benoeming van Timmermans willen tegengaan. Wilders zou via VVD-gedeputeerde Mark Verheijen invloed hebben gehad waardoor een deel van de VVD-fractie toch voor Bovens koos in plaats van voor Timmermans. De deal die Wilders sloot van Verheijen zou voor een tweespalt hebben gezorgd binnen de VVD in Limburg.

Via persbureau Novum laat Wilders weten dat het een ‘comwboyverhaal’ is. “Ik ben al weken niet in het mooie Limburg geweest”, zei hij meldt NRC. Bovens zegt het te betreuren dat benoemingen vaker lijken te ontaarden in een politiek steekspel. Wel geeft hij toe dat hij zelfs tot gisteren het idee had dat zijn voordracht ‘geen gelopen race was’.
De Limburger: Steekspel rond gouverneur

Geef een reactie

Laatste reacties (120)