Laatste update 16:18
83

PVV trekt Rotterdamse lijsttrekker binnen etmaal terug

De PVV trekt de Rotterdamse lijsttrekker Géza Hegedüs terug wegens ‘onaanvaardbare nieuwe informatie’. Dat heeft de partij van Geert Wilders vanmiddag bekendgemaakt via Twitter.

Het nieuws komt vlak nadat berichten over extreemrechtse ideeën van Hegedüs uitlekten in de media. Zo bracht onderzoeksgroep Kafka naar buiten dat de inmiddels ex-politicus banden heeft met de extreemrechtse groepering Erkenbrand. Kafka schrijft:

Gelukkig is er volgens Hegedüs ook een bindende factor binnen alt-right. Dat is volgens hem “de overleving van het blanke ras, om het maar zo te zeggen.” David Duke, de voormalig voorman van de Ku Klux Klan “heeft ook interessante dingen te vertellen” laat hij weten. Over de vermeende dominante invloed van het begrip diversiteit in de maatschappij klaagt Hegedüs. “Je mag natuurlijk op de eerste plaats niet twijfelen aan het etnische diversiteits-ideaal” aldus de beoogde PVV-lijsttrekker. “Waar het misgaat” moppert hij, “is het gelijkheids principe.” Daarom verwerpt hij het feminisme “totaal” en voert hij geen discussies meer met mensen die “raciale biologische aspecten” ontkennen.

Hegedüs, die oorspronkelijk uit Hongarije komt en een dubbel paspoort bezit, heeft aspiraties om later in Hongarije in de politiek te gaan. In een door Kafka beluisterde podcast bespreekt hij de opkomst van extreemrechts in zijn thuisland:

“Het zigeunerprobleem werd door Jobbik bespreekbaar gemaakt. Dat was heel sterk” zegt Hegedüs tevreden. Maar hij heeft ook zorgen over de ontwikkeling van deze partij. “Uitspraken over Joden zijn helemaal verdwenen” en “uitspraken over zigeuners gaan ook steeds meer naar de achtergrond” merkt Hegedüs op. Hij vermoedt echter dat dit een strategie is om gematigde kiezers binnen te halen. “Als dat waar is” zegt Hegedüs, dan is dat “een hele goede strategische zet.” Szaloki bevestigt de analyse van Hegedüs. “De skinheads in bomberjassen zijn verdwenen uit het straatbeeld in Hongarije. Nu zijn het mensen in pak.”

In de Erkenbrand podcast ‘Hoe start je een etnostaat’ hekelt Hegedüs het beleid van de PVV omdat dat slechts tegen de islam ingaat, zo ontdekte de Volkskrant. Dat gaat Hegedüs bij lange na niet ver genoeg:

“De grote fout die je gemaakt ziet worden in nationalistische kringen, dat zie je ook bij Geert, is dat het alleen maar om de Mohammedanen draait. Maar het draait niet alleen om de Mohammedanen. Het draait om de niet-blanke, niet-Europese volkeren. Dat is dus het lastige.”

Soortgelijke uitspraken doet hij in een andere Erkenbrand-podcast, over ‘diversiteit en feminisme’:

“Bij PVV wordt alles afgeschoven op de islam. Wat mensen vergeten: het gaat om diverse rassen, om diverse etnische groepen, de subrassen. Daar ligt het werkelijke probleem.”

Waar de PVV de islam als zondebok gebruikt, gaat Hegedüs vooral tekeer over zwarte mensen. Die zijn wat hem betreft het allergrootste gevaar voor het door hem zo vurig gewenste etnisch homogene Nederland:

“Negers zijn op bepaalde vlakken in de criminaliteit toonaangevend. Of ze nou uit Suriname komen, of uit de Nederlandse Antillen of Afrika zelf. Dat maakt ze niet uit. Waar het om gaat is, genetisch gesproken, de mix met de Nederlandse bevolking, en dan heb ik het over etnische Nederlanders. (…) In een stad als Rotterdam waar ik vandaan kom, zie je grotendeels alleen maar negers met Nederlandse jonge vrouwen. Dat is het grote gevaar. Marokkanen en Turken zijn op dat vlak niet het grootste gevaar.”

Volgens Hegedüs is het een koud kunstje om de bevolking dusdanig geleidelijk aan te indoctrineren, volgens hemzelf naar links voorbeeld, dat vanzelf de volkswil ontstaat om niet-witte Nederlanders te deporteren:

“Ik denk dat wij dat ook moeten doen, stap voor stap ergens naar toe werken. Nou, en op een gegeven moment is het zover dat ze gewoon, ja, op het vliegtuig gezet worden.”

Het AD ontdekte dat Hegedüs heeft in 2014 respect betuigde aan holocaustontkenner David Irving op Facebook:

Fijne verjaardag en nog vele gezonde en productieve jaren. U heeft oprecht mijn respect.

RTL Nieuws meldt dat Geert Wilders persoonlijk verantwoordelijk was voor het uitkiezen van Hegedüs om de Rotterdamse tak van zijn PVV te leiden. Wilders zegt zich normaliter niet met de screening te bemoeien, maar:

op Rotterdam na, dat wil ik graag zelf doen. Voor de rest zijn het vooral de Provinciale Staten die het moeten doen, zijn het vooral ook de kandidaten die in hun eigen stad, hun eigen gemeente een lokaal verkiezingsprogramma moeten schrijven

Geef een reactie

Laatste reacties (83)