Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV uit de bocht over Arondéuslezing

  •  
30-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-ThomasvonderDunk_300.jpg
PVV-provincieleden gunnen Thomas von der Dunk geen enkele cent
De PVV in Noord-Holland is nog steeds niet uitgesproken over de afgelaste Arondéuslezing van Thomas von der Dunk. PVV Provinciale Staten leden Monica Nunes en Gerton van Unnik willen weten of de geruchten waar zijn dat de cultuurhistoricus betaald heeft gekregen voor de afgekeurde lezing.
Vragen 51-1.2011 Nunes Van Unnik Von Der Dunk[1] (function() { var scribd = document.createElement("script"); scribd.type = "text/javascript"; scribd.async = true; scribd.src = "http://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js"; var s = document.getElementsByTagName("script")[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })(); De geruchten doen de ronde dat Von der Dunk betaald is door de provincie Noord-Holland voor zijn lezing. Nunes en Van Unnik willen van de Gedeputeerde Staten weten of dat waar is. Ze vinden een honorarium ongepast omdat de cultuurhistoricus zich volgens hen niet aan de afspraak heeft gehouden door een politiek statement te maken.
De PVV’ers gunnen Von der Dunk geen enkele cent. De alternatieve lezing had volgens hen ook niet betaald mogen worden door de provincie, net zo goed als zijn reis- en verblijfskosten voor beide lezingen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.