31

PVV verliest opnieuw Statenlid

Matthijs Jansen keert PVV de rug toe om verharden islamstandpunt en verlaten rechts-liberale koers

De onvrede die er heerst binnen de PVV is nog steeds niet onder controle, na het vertrek van Marc van Kampen vorige week is er opnieuw een Statenlid van de PVV opgestapt. Matthijs Jansen stapt uit de Groningse fractie van de PVV, omdat hij zich niet langer in de partijkoers kan vinden. Beiden sluiten zich aan bij de partij Voor Nederland (VNL), van ex-PVV-Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren.

Jansen schrijft in zijn afscheidsbrief dat hij zich bij de PVV aansloot vanwege het rechts-liberale programma op economisch gebied en het maatschappelijk conservatieve beleid. Volgens hem is er van die rechtse economische agenda niets meer over en haalt de partij de SP op sommige punten zelfs links in. Daarnaast is de verharding van het PVV-standpunt over de islam, hem een doorn in het oog:

Eerst pleitte de partij voor een rem op het aantal nieuwe moskeeën maar nu is het standpunt dat ze en masse moeten worden afgebroken. Daarmee veroordeelt de partij zich tot de oppositie.”

In de brief claimt Jansen verder dat hij niet eerder uit de partij is gestapt, omdat hij geprobeerd heeft die van binnenuit te veranderen, maar daarin niet geslaagd is. Bekijk dit filmpje uit 2011 waarin Jansen zich voorstelt als Statenlid van de PVV in Groningen. 

Geef een reactie

Laatste reacties (31)