Laatste update 16:55
59

Woordvoerder Wilders vertrekt wegens drankmisbruik, drugs en fraude

De woordvoerder van Geert Wilders, Michael Heemels, is opgestapt na onthullingen over door hem gepleegd wangedrag. Eind vorige maand meldde NRC dat Heemels, toen ook nog met een betaalde dubbelbaan als voorzitter PVV-Statenfractie in Limburg, verdacht werd van financiële malversaties. Hij zou als Statenlid rekeningen niet hebben betaald en onverklaarbare overboekingen hebben gedaan, naar onder meer een fractiemedewerker. Heemels ontkende de aantijgingen maar legde enkele dagen later zijn fractievoorzitterschap neer omdat hij niet de dupe wilde worden van “verdere beschadiging van mij als persoon”. Heemels mocht wel aanblijven als persoonlijk woordvoerder van Wilders.

Nu, twee weken verder, stopt de PVV-politicus ook met zijn dubbelbaan als woordvoerder. In een verklaring bekent hij wel degelijk in de fout te zijn gegaan: ”Deze misstappen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drugs- en drankgebruik. Dit gebruik is in belangrijke mate toegenomen ter verwerking van stress en werkdruk.”

foto: Twitter. Woordvoerder Heemels (rechts) met een organisator van het door de PVV ondersteunde Pro-Poetin-referendum over Oekraïne

Geef een reactie

Laatste reacties (59)