129

PVV zet Louis Bontes uit fractie

Wilders: Er is sprake van een 'vertrouwensbreuk' ... Graus: Dit soort mensen werden vroeger gekielhaald

PVV-Kamerlid Louis Bontes is officieel uit de PVV-fractie gezet. Bontes kritiek op de dubieuze uitgaven van de partij van ruim 80.000 euro, werden intern niet gewaardeerd. Dat heeft het enige lid van de partij, Geert Wilders, bekend gemaakt.

Bontes legde zelf eerder zijn functie als penningmeester van de PVV neer. Hij wilde geen verantwoordelijkheid meer dragen voor uitgaven waar hij geen zicht op heeft. Ook had Bontes openlijk kritiek op het feit dat PVV-leider Geert Wilders als een soort alleenheerser over het laatste woord op heeft. Volgens Bontes ligt er te veel macht bij Wilders, durven collega’s niet te zeggen wat ze vinden en is er binnen de partij te weinig openheid.

In een verklaring zegt Geert Wilders nu: “De fractie voelde het als een motie van wantrouwen wat Bontes vorige week heeft gedaan: kritiek uiten buiten de fractie om. Kritiek kan, maar met messen gooien gaat niet.”

Eerder deed Bontes een appèl op zijn collega’s om hem niet uit de fractie te zetten. “Ik heb wel kritiek op de gang van zaken, maar weggaan lost niets op. Ik wil de partij van binnenuit versterken”, aldus Bontes. “Mij eruit zetten lost niets op, het probleem blijft dan bestaan.”

Tegenover RTL Nieuws verklaart Louis Bontes:

Geert Wilders heeft een foute keus gemaakt door mij uit de PVV te zetten. Dat had hij niet moeten doen. Geert had over zijn schaduw heen moeten springen.”

Bontes is door vrijwel de gehele fractie weggestemd. Slechts één fractiegenoot zou bezwaar hebben gemaakt, maar dat ging alleen over de manier van stemming. Bontes zegt in de Tweede Kamer door te zullen gaan als eenmansfractie. Ook zegt hij mee te zullen blijven stemmen met de PVV.

“Ik voel me wat aangeslagen, maar aan de andere kant strijdbaar. Het is onnodig, de dingen die gezegd zijn waren hard. Dat kan ook zonder harde woorden”, aldus Bontes. Hij weer hierbij op de woorden van Dion Graus, die zei dat dit soort mensen vroeger zouden worden gekielhaald.
Lees ook op Joop: Ruzie binnen top PVV

Geef een reactie

Laatste reacties (129)