Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Raciaal geweld tegen Griekse migranten bereikt climax

  •  
14-05-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
ANP-Athensracsia_300.jpg
Zeker honderd Aziaten en Afrikaanse migranten in de verdrukking in Athene
De Griekse overheid heeft opgeroepen tot kalmte na drie dagen van aanvallen op immigranten en asielzoekers in Athene. Het geweld begon donderdag nadat een Griek bij een overval in een criminele buurt om het leven was gekomen. Nationalisten beschuldigen immigranten van de daad ook al heeft de politie nog niemand gearresteerd in verband met de overval.
Christos Papoutsis, de Griekse minister van Ruimtelijke Ordening grijpt in omdat de woede van de nationalisten ernstige raciale vormen aanneemt. Hij heeft beloofd in actie te komen tegen het geweld in de stad. Giorgos Kaminis, de burgemeester van Athene is bang dat het geweld tegen migranten uitloopt op een chaos als die in Beirut in 1970. Afgelopen woensdag werd een arbeidsmigrant uit Bangladesh neergestoken en overleefde de aanval niet.
De Pakistaanse gemeenschap zegt in de Griekse media dat zeker honderd Aziaten en Afrikaanse migranten sinds donderdag in de verdrukking zitten. Er gaan berichten de ronde dat honderden jongeren de migranten te lijf gaan met honkbalknuppels. Volgens een Pakistaanse woordvoerder Irfan Tamur Mohammad zijn zeker 17 migranten opgenomen in ziekenhuizen vanwege hun verwondingen en ook zijn veel winkels van migranten vernield.
“Er zijn wel eerder racistische aanvallen geweest, maar wat donderdag gebeurde was totaal anders. Echt angstaanjagend”, vertelt Mohammad. “Het gebeurde allemaal heel plotseling. We hadden zoiets extreems niet zien aankomen. De politie was er ook, maar geen van hen deed iets om het geweld tegen ons te stoppen. Ik heb een vrouw en drie kinderen. Moet ik Griekenland verlaten of blijven en vermoord worden?”
International Business Times: Immigrants coming under attack in Greece

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.