Laatste update 18:45
50

Racist belaagt zwarte vrouw in Ryanair-toestel, vrouw moet elders gaan zitten

Een oude witte man is aan boord van een Ryanair-vliegtuig kort voor vertrek tekeergegaan tegen een zwarte vrouw op leeftijd die op de stoel naast hem plaats wilde nemen. Hij riep onder meer ‘ugly black bastard’ tegen haar en dreigde met geweld als ze naast hem zou komen zitten. Als de Engelstalige vrouw hem van repliek dient zegt hij dat ze niet tegen hem moet spreken ‘in een vreemde taal’.

Een medepassagier heeft het schokkende tafereel vastgelegd dat donderdag plaatsvond op vlucht FR9015 van Barcelona naar London Stansted. Er is een storm van publieke verontwaardiging losgebroken over hoe het Ryanair-personeel – niet – reageert op de situatie. In plaats van dat de agressieve passagier uit het vliegtuig wordt gezet, moet juist de belaagde vrouw ergens anders gaan zitten. De man lijkt daarop op zijn gemak gesteld te worden door een steward.

De Brit David Lawrence die het voorval filmde stelt dat hij de piloot heeft aangesproken en te horen kreeg dat hij maar een klacht moest indienen bij Ryanair. De vliegtuigmaatschappij heeft zondagochtend slechts een eenregelige verklaring uitgegeven waarin staat dat ze bekend zijn met het voorval en de politie op de hoogte hebben gesteld.

Update 18:45:

De Irish Times stelt dat de man zijn tirade begon omdat de vrouw naar zijn zin niet snel genoeg opstond om hem plaats te laten nemen bij het raam.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)