143

Racist scheldt Rotterdamse op straat uit: ‘Je bent geen Nederlander’

In Rotterdam besloot een man vanaf zijn fiets de Rotterdamse Gladys Cleve en haar nichtje racistisch uit te schelden. Cleve ging de confrontatie met de man aan. De beelden werden in korte tijd ruim 200.000 keer bekeken.

Omroep West schrijft:

Cleve zit in de Vreewijkse wijkraad en was onderweg naar een vergadering in het buurtcentrum toen ze de boze fietser tegen het lijf liep. “Hij begon dingen te schreeuwen, dat we hier niet horen en terug moeten naar ons eigen land. Ik dacht tegen wie denk je dat je het hebt?”

Nadat Cleve de man aanspreekt, gaat die onverstoord verder. Volgens hem denken ’15 miljoen Nederlanders’ er net zo over als hij. En waarschuwt hij Cleve dat over een paar jaar de PVV aan de macht is, iets waar hij met smart op wacht, ‘en wat denk je dat die dan gaan doen?’.

‘Je bent geen Nederlander,’ zegt de man tegen de in Rotterdam geboren Cleve. ‘Jij hebt geen roots hier, je hebt je geschiedenis hier niet.’ Ook zegt hij: ‘Wij hebben niet om jullie komst gevraagd.’

Aan het einde van de video is te horen hoe Cleve de racist uitnodigt mee te gaan naar het buurtcentrum, zodat ze daar verder kunnen praten. Van dat aanbod heeft de man geen gebruik van gemaakt. Cleve overweegt aangifte te doen bij de politie.

Geef een reactie

Laatste reacties (143)