Laatste update 14:53
15

Racisten terroriseren tram in Manchester

Op internet zijn beelden opgedoken van een groep racistische tieners die het dinsdagochtend in een tram in Manchester op een medepassagier gemunt hebben. De jongeren, bierflesjes in de hand, schreeuwen onder meer ‘ga terug naar Afrika’ tegen de man.

Aanleiding voor de racistische scheldpartij zou zijn dat de man de jongeren kort daarvoor had gevraagd op hun taalgebruik te letten, omdat ze al de hele rit dreigende taal uitsloegen en de vrouwen en kinderen in de tram zich bijzonder ongemakkelijk voelden.

Daarop keerden de tieners zich tegen de man die ze vervolgens uit de tram probeerden te commanderen en tegen hem te schreeuwen dat hij wel gedeporteerd zal worden. De man reageert daarop met: ‘Hoe oud zijn jullie nou, 18? 19? Ik ben hier langer dan jullie. Jullie zijn extreem onwetend en niet al te intelligent.’

In de video is ook te zien hoe de jongeren de man te lijf willen gaan, wat niet lukt omdat er teveel passagiers tussen hen in staan. Een van de jongens smijt de inhoud van z’n bierflesje richting de man die op zijn beurt uitvalt naar de racisten, maar door andere passagiers wordt tegengehouden. In de clip is te horen hoe andere passagiers ook terugpraten tegen de tieners en hun gedrag ‘smerig’ en ‘een schande’ noemen.

Wanneer de jongens uiteindelijk zelf de tram verlaten, krijgt de man – die opmerkt dat hij zeven jaar in het Britse leger heeft gediend – applaus omdat hij voor zichzelf opkwam.

Volgens een van de medepassagiers komen dergelijke situaties voor: ‘Ik wist direct dat het menens zou worden. Dit soort dingen gebeuren hier. Maar men moeten weten dat we dit hier niet willen.’

Een andere passagier vertelt dat ze de rest van de rit naar haar werk moest huilen. ‘Ik was zo verdrietig, ik vind het nu eng om naar m’n werk te reizen. Het waren drie jongens, niet heel oud. Ik vind het eng om alleen te reizen en ik vrees dat het voor mijn kinderen niet veilig is. Ik neem hen niet meer mee in de tram.’

De politie van Manchester heeft inmiddels laten weten dat ze de beelden hebben gezien en roepen getuigen op zich te melden.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)