Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ramptoeristen overspoelen overstromingsgebied om selfies te maken

  •  
17-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Roermond zet zich schrap voor hoogwater

© ROERMOND - Een caravan drijft voorbij in het hoge water van de Maas. Het hoge water wordt met name veroorzaakt door enorme regenbuien in het stroomgebied van de Maas in Belgie en de Ardennen.

Ramptoeristen in het overstromingsgebied in Limburg zijn zo hinderlijk aanwezig, dat de gemeente Roermond nu met boetes dreigt. Dat meldt 1Limburg. Zowel de gemeente als de veiligheidsregio hebben de sensatiezoekers herhaaldelijk dringend verzocht om weg te blijven uit de gebieden waar ze niets te zoeken hebben, maar dat haalt vooralsnog niets uit.
"Hoewel een noodverordening van kracht die is bedoeld om ramptoerisme tegen te gaan, was er op de Maasboulevard in de voorstad in Roermond vrijdag de hele dag een grote drukte. Tot ’s avonds laat waren daar talloze flanerende mensen die met auto’s en elektrische fietsen naar de kademuur waren gekomen om met talloze mobieltjes de jachthaven en zichzelf op de gevoelige plaat te zetten. Buurtbewoners ergeren zich groen en geel aan deze “aapjeskijkers”, zoals ze worden genoemd."
De gemeente Roermond laat nu weten: ‘We verzoeken iedereen nogmaals met klem dit niet te doen en alle hulpdiensten de ruimte te geven hun werk te doen. Er gelden noodverordeningen in meerdere gebieden. Mochten mensen zich hier niet aan houden, kunnen er boetes uitgedeeld worden.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.